Våga visa medmänsklighet!

Så roligt att läsa min och Mikaels debattartikel i Piteå Tidningen:

Saknar du tid för att kunna se och bekräfta dina medarbetare då är det bättre att någon annan tar på sig rollen som chef.

För att få tid till dina medarbetare, och därmed kunna se och bekräfta dem, så handlar det om att chefen måste kunna prioritera bland sina arbetsuppgifter. I ett team så coachar medarbetarna varandra, och när vi ser och bekräftar varandra så mår alla i teamet mycket bättre. Därför måste den som är chef våga delegera ut uppgifter, i stället för att göra allting själv. Att se och bekräfta varandra påverkar därmed hela arbetsplatsen och arbetsmiljön på ett positivt sätt. Men, det yttersta ansvaret för arbetsmiljon finns fortfarande hos cheferna.

Det är mycket viktigt att du som medarbetare mår bra när du går till jobbet varje dag, och det påverkar dessutom hur vi presterar på arbetsplatsen. I ett digitalt arbetsliv är det därför extra viktigt att vi pratar med varandra även om vi sitter på olika fysiska platser. Det här kommer att påverka chefers ledarskap under lång tid framöver. Redan i dag finns verktygen för kommunikation och för at se varandra, även om vi rent fysiskt befinner oss på olika platser, däribland Skype.

Läs hela debattartikeln:

http://www.pitea-tidningen.se/opinion/debatt/vaga-visa-medmansklighet-8752325-default.aspx

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.