Det känns ganska bra, eller hur?

Notera hur du mår när du gör gott mot andra. Det känns ganska bra, eller hur? Det är på grund av att det bokstavligt talat sköljer glädjehormoner över hela din hjärna. Och det påverkar alla kroppens system i positiv riktning. Det häftiga är att du själv aktivt kan välja tankar och handlingar för att frigöra glädje (serotonin), både hos dig själv och andra.

Effekten i din egen hjärna uppnås nämligen även om inte mottagaren är närvarande. Ja, listan på exempel kan göras lång. Det tar inte mycket av din tid, men kommer att ge en skön känsla i magen. Jämför den med, och notera, känslan som uppstår i magen när du tänker eller gör något irriterat..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.