Våga fatta beslut som är positiva för dig!

Hur många gånger har du varit i en situation där du känner att du behöver sätta en gräns, sätta stopp för någon eller något? Och det som hindrar dig är rädslan över att såra någon.

Jag har varit i flera sådana situationer och vill medge att förr tog det lång tid för mig att fatta beslutet som var positivt för mig. Nu för tiden gör jag det snabbare. Jag sätter stopp i tid. Vet ni varför?

Jo, för annars sårar jag mig själv. Jag tycker inte det är värt att såra mig själv till förmån för någon annan. Det är inte värt att rädslan över att såra någon stoppar dig från att ta ett beslut som gör att du stoppar dig själv från att såra dig själv.

Dessutom kan det vara så att när du tycker att du hjälper någon så kan det vara så att du stjälper honom eller henne genom att du låter din rädsla för att såra stoppa dig från att fatta ett beslut som defacto hjälper er båda.

Under det här året har jag sett över alla mina relationer och samarbeten som jag har IRL och har insett att några av dem enbart dränerar mig på energi, välmående och ekonomiskt utan att på något sätt bidra till mitt mål med mitt liv. Dessa relationer och samarbeten avslutar jag och det känns jättebra.

Hur känns det jättebra? Jo, jag får tillbaka min energi och jag blir gladare och mår bättre.

Hur gör du när du inser att en relation eller ett samarbete du är i inte är bra för dig?

IMG_6431.JPG

2 tankar på “Våga fatta beslut som är positiva för dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.