En spännande höst står framför dörren…

och jag njuter av att Sverige är lite svalare igen 🙂

Vilken sommar vi har haft. Så underbart väder… men med förödande konsekvenser i form av största skogsbranden i mannaminne. Lite läskigt är det att vi står så försvarslösa inför naturkrafterna. Mycket diskussioner även om hur rustade vi står inför naturkatastrofer som ju detta är även om det var ett företags markarbeten som s a s tände på den torra skogen – det ska bli intressant att se hur det företaget kommer att ta sitt ansvar.

Kan vi verkligen förvänta oss att ha en krisberedskap som fungerar tipptopp från första dagen? Titta på de händelser som Sverige drabbats av i modern tid, Estonia, Tsunamin etc. och avsett vilken regering som suttit vid makten har det klagats på hur staten hanterat krisen och kommunikationen, hur lång tid det har tagit för den och den att visa sig på plats eller uttala sig mm.

Jag är övertygad om att alla har gjort vad de kunnat för att få branden under kontroll och som med allt annat är det lätt att sitta vid sidan om och tycka att det skulle ha hanterats annorlunda, tänk om vi kunde använda klagans kraft till att hjälpa till i stället. Vi klagar på att samhället/staten ska göra ditten och datten men många verkar glömma bort att det är vi som är samhället/staten. Vi har alla ett ansvar för att hjälpa till!

Vi har alla följt branden med olika typer av intresse, jag personligen har följt den av flera skäl och framförallt som tänkbar drabbad då pappas gård med tillhörande skog under dagar legat i farozonen. Jag är nöjd med den information som jag själv lyckats leta fram om brandens framfart och hur det ser ut just för oss…

Själv har jag drabbats av en helt annan naturkatastrof – vattenskada i källaren pga skyfall! Synd att inte naturen samverkar lite bättre och placerar skyfallen som drabbar oss nu där vi behöver dem som bäst – över branden!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.