Respekt…

Det handlar om respekt. För mig är det viktigt med respekt. Det är respektlöst. Det är något vi säger ofta och hör andra säga med.

Ja, vad är egentligen respekt. Jag har kommit på att jag historiskt ibland har visat andra mer respekt än vad jag har visat mig själv. Visst är det märkligt? Sedan har jag blivit förvånad över att andra inte visat mig respekt inom ramen för vad jag anser är respektfullt.

Idag ser det annorlunda ut i mitt liv och jag visar mig själv respekt idag genom att sätta gränser, tydliga gränser. Visst har även jag ett par tre gränser till att tydliggöra men nu gör jag det och det får kosta vad det vill. Tydlighet kan göra ont på kort sikt men det är ett nödvändigt ont för dig och för den du tydliggör gränsen för.

Våga ta mig själv på allvar – det är en av de saker som respekt handlar om för mig och rätten att själv bestämma vad som är okej eller ej i mitt liv.

Vad betyder respekt för dig?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.