En väl fungerade grupp…

En väl fungerande grupp består av människor som både kan agera självständigt och i samspel med andra. Medlemmarna är öppna för egna och andras idéer, de kan kombinera olika sorters kunskap, bygga vidare på varandras förslag, ge och ta emot både beröm och kritik.

De har också skapat en samsyn kring uppdraget och tar ansvar för sig själv, uppdraget och kollegernas framgång. Samarbetsklimatet kännetecknas av motivation där olikheter tas till vara och det finns en tydlighet och respekt mellan medlemmarna. Arbetsglädje och effektivitet prioriteras högt.

I en dåligt fungerande grupp är det precis tvärtom; ingen kan fungera helt och fullt. En stor mängd energi som skulle användas till produktivt arbete slösas bort på exempelvis ineffektivitet, samarbetsproblem och revirtänkande.

(Utdrag ur en av mina tidigare krönikor)

20140427-160359.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.