En vĂ€l fungerade grupp…

En vÀl fungerande grupp bestÄr av mÀnniskor som bÄde kan agera sjÀlvstÀndigt och i samspel med andra. Medlemmarna Àr öppna för egna och andras idéer, de kan kombinera olika sorters kunskap, bygga vidare pÄ varandras förslag, ge och ta emot bÄde beröm och kritik.

De har ocksÄ skapat en samsyn kring uppdraget och tar ansvar för sig sjÀlv, uppdraget och kollegernas framgÄng. Samarbetsklimatet kÀnnetecknas av motivation dÀr olikheter tas till vara och det finns en tydlighet och respekt mellan medlemmarna. ArbetsglÀdje och effektivitet prioriteras högt.

I en dÄligt fungerande grupp Àr det precis tvÀrtom; ingen kan fungera helt och fullt. En stor mÀngd energi som skulle anvÀndas till produktivt arbete slösas bort pÄ exempelvis ineffektivitet, samarbetsproblem och revirtÀnkande.

(Utdrag ur en av mina tidigare krönikor)

20140427-160359.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.