När kärleken leder till våldsam död…

Förra veckan vaknade jag med glädje för jag hade precis fått möjligheten att bidra till att barn som inte har råd skulle få möjligheten att idrotta. Den här veckan vaknar jag bedrövad, chockad och sorgsen som de flesta av oss – oavsett om vi älskar fotboll eller ej – förmodligen gör idag, och undrar var idrotten är på väg.

Idag vaknar fyra barn upp som har mist sin pappa, en man har mist sitt liv, anhöriga har mist sin familjemedlem, vänner har mist sin vän, Djurgården har mist en djurgårdare och fotbollen har mist en supporter. Varför?

Idag vaknar även någon eller några upp som får leva med att de bragt en person livet. Är kärleken till fotbollen, hatet till motståndarna verkligen värt det?

Hur kan detta hända? Hur kan människor som har kärleken till fotbollen gemensamt välja att misshandla varandra till döds? Visst är det så att vi håller på olika lag men det betyder ju inte att den som håller på ett annat lag ska behöva dö.

Låt oss kraftsamla nu – till att gemensamt stoppa de meningslösa supporterbråken! Det är inte OK. Vi ska kunna gå på fotboll utan att vara rädd för att dö.

Mina tankar går till familjen som är drabbad. Jag önskar jag kunde göra något för dem.

Kramar om er alla idag…

 

2 tankar på “När kärleken leder till våldsam död…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.