Ta det säkra före det osäkra – eller vågar du tvärtom?

Det slår mig att det är så många som väljer det säkra framför det osäkra och det trygga framför en utmaning och jag undrar varför för det är ju just när vi vågar kliva utanför vår komforten som vi gör de största förändringarna.

Jag har alltid vågat – vågat rekrytera medarbetare som är bättre än jag själv är. Medarbetare som med sin kompetens om personlighet utmanar övriga i teamet. Att skapa en dynamik utöver det vanliga – att våga testa.

Detsamma gäller när jag anlitar konsulter, jag vågar anlita de som anses buffliga, svåra, utmanande, kompetenta och alldeles underbara. Min erfarenhet är alltid succé.

Jag älskar kompetens på alla plan och från olika håll – det berikar mig som person och det utvecklar mig i mitt ledarskap.

Kanske det beror på att jag har en sund, bra och stark självkänsla som inte låter sig rubbas så lätt. Ja, jag tror det. Idag räcker det inte med att ha bra självförtroende… självkänslan behöver hänga med!

Ett sätt att träna den är att våga vara annorlunda, våga tänka annorlunda, våga vara dig själv fullt ut.

Då vågar du även anlita medarbetare och konsulter som kanske på något plan är mer kompetent än vad du är. Tillsammans är ni oavsett mer kompetent än var och en för sig!

Use all of your potential MedCitat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.