Att göra det svåra enkelt eller tvärtom…

Något jag tycker att vi alla är bra på så är det att göra det enkla svårt och jag undrar ofta hur det kommer sig?

Ta en så enkel sak som att ge BERÖM till exempel – alla blir glad av att få beröm, de flesta mår bra av att ge beröm och ändå är det enklare för många av oss att ge negativ kritik, dock lindar vi in det och kallar det feedback. Varför? För det är väl inte så enkelt att det är enklare för oss att vara elak än snäll? Att hellre trycka ner till än att lyfta upp?

Feedback är för mig en gåva så det är inget jag förringar tvärtom – jag är för feedback. Feedback som är konstruktiv och med en vilja att hjälpa, inte stjälpa. Feedback för att förstärka och bekräfta ett agerande som är bra – beröm!

Jag vill utmana er alla – nästa gång ni tänker en negativ tanke om er själva eller någon annan, ta ett djupt andetag och tänk en gång till och ta fram något som är bra, något som du kan berömma dig själv eller den andra för.

Tänk om… tänk BERÖM! Gör det svåra enkelt och håll det enkla enkelt – BERÖM!

beröm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.