Nyttigt, värdefullt, självklart…

Sådär – nu har vi checkat ut från underbara Hotel J där vi bott den senaste veckan trollen och jag och nu bär det av mot nya äventyr för oss, med ett stopp hemma för att packa om väskan. Tacksam för min stora garderob i detta läge… 🙂

Även om det är meckligt att flytta runt så känns det nyttigt ändå för när jag väl kan flytta hem igen kommer jag att uppskatta mitt älskade hem ännu mer än innan. Det är verkligen lyx för oss som vant oss med rinnande vatten, vattentoaletter mm och jag inser ödmjukt att att min tillfälliga hemlöshet är ett ordentligt lyxproblem.

Från försäkringsbolaget fick jag frågan – varför kan du inte bo hemma? Mitt svar: Jo, det är ju lite svårt att bo i ett hus utan fungerande avlopp. Under veckan som gått har huset sanerats, desinficerats och torkats. På måndag sätter rörmokarna igång att byta ut alla skadade avloppsrör och kanske viktigast av allt ansluter det till det kommunala avloppsnätet som tidigare ägare missat att göra.

Det jag inte svarade dem är att jag tror inte att grannarna skulle uppskatta att jag uträttar mina behov i trädgården och jag skulle personligen inte känna mig bekväm med det. Om jag hade haft ett utedass ❤ i trädgården hade jag självklart kunnat bo hemma men nu har jag inte det tyvärr.

Att bo på hotell är en kostsam historia även om försäkringsbolaget täcker en del av det så blir det dyrare att bo på ett ställe där jag inte kan laga egen mat, tvätta mina kläder etc. så nu när vi checkar in på nästa lite enklare boende än J så har vi möjlighet att göra det vilket känns toppen.

Veckan som kommer ska jag dessutom unna mig att fly verkligheten lite och hämta energi genom att frivilligt byta miljö några dagar. Det ser jag verkligen fram emot. Frivilligt byta miljö skriver jag för den senaste 1,5 veckans miljöbyte har ju inte direkt varit frivilligt och den kommande 1,5-2 veckorna i exil är inte heller frivillig.

Någon gång under vecka 45 kan vi förhoppningsvis flytta hem igen. Då har rörmokaren lovat att de ordnat ett provisorium så att vi kan använda kök, toalett och dusch igen. Dock kommer det ta ytterligare tid innan hela huset är tipptopp… men när vi är klara med allt har huset i princip totalrenoverats från grund till nock 🙂 Det känns bra att veta för framtiden.

Nyttigt – det är nyttigt att utsättas för prövningar, stora som små, så tack för att jag och trollen fått möjligheten att uppleva hur vår trygghet sitter hos varandra. Tacksam också för att jag idag har de ekonomiska möjligheterna att hantera en fördyrande situation som denna.

Värdefullt – det är värdefullt att påminnas hur bra vi har det här i Sverige, där vi trots att det händer saker som påverkar vår vardag har ett skyddsnät som hjälper oss att hantera det mest akuta.

Självklart – för oss är det självklart med rinnande vatten, vattentoalett etc. och det är självklart viktigt att få uppleva hur det är att inte ha tillgång till det. Jag är självklart tacksam för vad jag har och lika självklart ödmjuk inför de som inte har det.

Ta inte det vardagliga för givet. Ta inget för givet. Lev här, lev idag och var tacksam för allt du får möjligheten att uppleva. Livet är ett livslångt lärande. Glöm inte att leva här och leva nu!

allt-kommer-att-bli-bra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.