Hemlös, bostadslös, arbetslös, värdelös – nej, bara helrenovering!

Renovering av mig själv, mina relationer, mitt boende och mitt liv 🙂

Ni som känner mig vet att jag och trollen för tillfället bor på hotell. En lyxvariant av att vara hemlös/bostadslös men för att använda den krassa sanningen så har jag ett för tillfället obrukbart boende och det är jobbigare att inte kunna bo hemma än jag kunde föreställa mig men nyttigt. Trollungarna finner sig i allt tack och lov och njuter av hotellets mjuka filtar och omgivningens för dem nya promenadstråk. Vi vet inte hur länge vi inte kan bo hemma men entreprenörerna jobbar på att vi skall kunna flytta hem igen veckan 45. Jag längtar hem! Vi längtar hem!

Jag slutade ju mitt arbete som regionchef i somras och har ingen arbetsgivare för tillfället och framtiden är oviss men trots det känner jag mig tryggare än någonsin förr och det handlar mycket om att vara fri och verkligen känna efter vad det är jag är bra på och vad det är jag ska välja att göra i framtiden. Jag vet att jag kommer att anta nya utmaningar snabbare än jag tror och jag vet att den utmaningen kommer att dela mina värderingar. Jag är öppen för alla utmaningar som stämmer med mina värderingar.

Många tror att vi som inte har ett fast arbete är värdelösa men det är precis tvärtom. Vi är värdefulla och tiden vi får är värdefull. En möjlighet att rannsaka sig själv, sina relationer, sin livssituation. Jag kan se tillbaka på flera år där jag prioriterat ner mig själv och mina behov till förmån för mina arbetsgivares behov, mina medarbetares behov – ja, jag hade inte tid över för mina egna behov och för att nå riktig framgång där man även är lycklig är att skapa sig den balans du behöver och sätta de gränser som behöver sättas. Jag har varit framgångsrik men jag har inte varit lika lyckligt som jag lurade mig att tro att jag var.

Jag mår bra, bättre än någonsin faktiskt och alla provningar som det här året gett mig och ger mig har hittills bara gjort mig klarsyntare,  starkare, lugnare och faktiskt lyckligare. Naturligtvis har det hänt saker som gjort mig ledsen, förtvivlad och sorgsen – som pappas självmord i början på året – men på det stora hela mår jag bättre nu än när året startades för jag har fått kraften att prioritera mig själv och klargöra mina gränser och det mår jag bra av. Vissa gränser har jag kvar att tydliggöra men jag är till 90% klar med dem och jag har en plan för att bibehålla dem. Känns underbart.

2013 – renoveringens år! Har du renoverat dig själv och ditt liv?

7 tankar på “Hemlös, bostadslös, arbetslös, värdelös – nej, bara helrenovering!

  1. Väldigt bra skrivet! Man får sig en fundering. Att stanna då och då för att tänka efter, få ett annat synvinkel, nya perspektiv, inspireras och förnya eller kartlägga nya mål eller bara rannsaka själen, är ett måste! Att tänka om eller efter vilka mål man hade! Vilka värderingar?
    I takt med ” karriärsutvecklingen ” tappar man sig på vägen uppåt vilket i sig varit endast en illusion! Lycka till med allt det nya!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.