Grundlurad?!!?

Varande en person som (initialt) tror gott om alla mÀnniskor hamnar jag ibland i relationer och situationer dÀr det ter sig som att jag blivit grundlurad!

NÀr mÀnniskor jag litat pÄ, samarbetat med, anlitat, anstÀllt, visat förtroende för etc. visar sig ha en fasad som inte stÀmmer med resten av konstruktionen.

NÀr fasaden krackelerar och konstruktionen visar att den har sprickor och ibland till och med Àr delvis rutten.

DĂ„ har jag mĂ„nga gĂ„nger kĂ€nt mig grundlurad, men Ă€r jag verkligen det? har tankarna gĂ„tt den senaste tiden…

TillfĂ€llena Ă€r mĂ„nga dĂ€r min familj och mina vĂ€nner sagt till mig. ”Elaine, du Ă€r för snĂ€ll.”, ”Elaine, du tror för gott om mĂ€nniskor.” etc.

Ja, sÄ kan det sÄklart vara men jag ser det sÄhÀr:

Alla Àr goda tills motsatsen har bevisats och alla Àr oskyldiga tills dess att skulden har bevisats.

Naivt? Ja, kanske det men oftast sÄ stÀmmer det. De allra flesta av oss Àr goda, eller hur? och oavsett sÄ vÀljer jag att fokusera pÄ det goda. Det Àr mitt val :).

Dessutom börjar jag mer och mer vara av den Äsikten att den som luras faktiskt Àr den som Àr och blir grundlurad pÄ riktigt.

Att inte vara sann mot sig sjÀlv och andra det Àr att lura sig sjÀlv = lurad i grunden, grundlurad!

Ja, en liten tanke sÄ hÀr pÄ lördagsförmiddagen. Hur tÀnker du?

20130810-090125.jpg

8 tankar pĂ„ “Grundlurad?!!?

 1. Kloka insikter Elaine, det Àr lÀtt att lura sig sjÀlv nÀr man hamnar i ett tillstÄnd att likna vid ett medberoende till den som visar sig vara nÄgot helt annat Àn den man en gÄng gav hela sitt hjÀrta till.

  Har varit dĂ€r, kĂ€nner igen kĂ€nslan och föraningen av smĂ€rtan nĂ€r jag idag möter liknande ”fasader” och en del av mitt liv Ă€gnar jag nu Ă„t att stötta de som har det svĂ„rt att slĂ„ sig fria, eller för att vĂ„ga tro pĂ„ sig sjĂ€lva i framtiden och komma sig vidare i livets labyrinter.

  Tack för din fina pĂ„minnelse! Tord c”,)

  Gilla

 2. KĂ€nner igen Elaine!
  Är sjĂ€lv en person som mĂ„nga sĂ€ger Ă€r FÖR snĂ€ll, FÖR kĂ€nslig med mera och dĂ„ undrar jag om man verkligen kan vara det?
  Har rÄkat ut för att grundlurad nÄgra gÄnger i mitt liv och problemet har snarare varit att jag inte lyssnat pÄ min intuition i tid.
  Jag har liksom inte kunnat tro att det som jag anat verkligen Àr sant. Sedan Àr ju förstÄelsen ett annat litet problem.
  Jag brukar sÀga att min förstÄelse för andras upplevelser och kÀnslor Àr min största styrka och samtidigt Àr det min största svaghet. Jag kan alltsÄ rent ut sagt förstÄ ihjÀl mig sjÀlv.
  Det blir en svÄrighet med att sÀtta grÀnser i tid helt enkelt.

  Gjorde ett personlighetstest för mĂ„nga Ă„r sedan dĂ„ jag skulle ”upp i graderna” pĂ„ min dĂ„varande arbetsplats. Enligt utvĂ€rderarna var allt superb förutom det dĂ€r lilla abert med att jag var för Naiv!
  Det Àr bra om du utvecklar lite misstÀnksamhet sa de till mig!

  ”Att inte vara sann mot sig sjĂ€lv och andra det Ă€r att lura sig sjĂ€lv = lurad i grunden, grundlurad!”
  Helt rĂ€tt. 🙂

  Tack för pÄminnelsen
  Malou

  Gilla

 3. KĂ€nner ocksĂ„ igen mig. Som ung och företagare Ă€r det ofta man fĂ„r höra att man mĂ„ste vara hĂ„rd för att lyckas. Det vill sĂ€ga, tro att alla du möter Ă€r ute efter egen vinning, sjĂ€lv vara hĂ„rd och tĂ€nka ”buisness” framför allt och akta sig för att lita pĂ„ folk. Jag totalvĂ€grar det synsĂ€ttet. Jag tĂ€nker inte tro att det Ă€r sant och jag hoppas kunna bevisa motsatsen. Jag gĂ„r hellre pĂ„ nĂ„gra nitar och blir grundlurad Ă€n att ha en misstĂ€nksam hĂ„llning mot mĂ€nniskor. Det kan inte leda till nĂ„got gott.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.