Näthat, till vilken nytta?

Öppet brev till en eller flera personer som trakasserar mig, mina vänner och flertalet andra på Facebook!

Det var länge sedan jag skrev till dig nu, det beror inte på att du inte har fyllt min och mina vänners Facebooksidor med nidbilder på mig och andra, det beror på att jag har valt att låta bli.

Du låter tyvär inte bli. Du fortsätter att publicera bilder där du först stjäl och sedan missbrukar våra ansikten till diverse nidbilder som verkar roa dig och dina vänner. Visst, du väcker uppmärksamhet men till vilken nytta – vad skall du använda den till?

Ingen av oss vet vem du är för du gömmer dig bakom en skärm och har flera hundra olika alias på facebook. Några säger sig ha träffat dig, några säger sig ha talat med dig men jag har varesig gjort det ena eller det andra.

Alla som drabbats och det är allt från kända politiker, kungahuset, mina vänner och jag väljer att bemöta detta på olika sätt och det kommer vi att fortsätta göra. Om du på något sätt tror att jag tycker ditt agerande är okej så får du tänka om. Om du på något sätt tror att du kommer att få mig att sluta vara på Facebook så får du också tänka om. Det kommer inte att hända.

Du började dina trakasserier mot Nina Jansdotter och därefter gav du dig på alla hennes vänner. Jag förstår faktiskt inte varför du väljer ge dig på henne, Cecilia, Ulrika, Agneta, Ingvar, Christer, mig m fl – ja, listan blir nästan lika lång som dina alias.

Det vi alla har gemensamt är att vi alla försöker göra gott, vi försöker hjälpa oss själva och andra att må bättre i oss själva genom att dela med oss av det vi har lärt oss av livet. Vad kan vara så fel med det så att du, helt anonymt, tycker du har rätten att försöka förnedra oss?

När jag var nio år blev jag svensk medborgare, min pappa kommer från ett annat land (han finns inte hos oss längre vilket du så mindre vackert har kommunicerat till mig) och båda mina föräldrar oavsett ursprung har uppfostrat mig till att: ”Har du något att säga någon så gör det ansikte mot ansikte. Göm dig inte bakom någon eller något. Du har rätten att tycka och tänka vad du vill om vem som helst men du har inte rätten att skada någon med ditt tyckande, tänkande och därtill hörande agerande.”

Det lever jag efter. Om du vill fortsätta trakassera mig och andra får du göra det någon annanstans men på min Facebooksida är du inte välkommen innan du behandlar mig och mina vänner med den form av mänsklig respekt som vi bör kunna förvänta oss av varandra.

Ja, respekt ska förtjänas sägs det. Ingen av oss förtjänar det du utsätter oss för och det du utsätter dig själv för. Alla som ser dina bilder ställer ju samma fråga: Vad är det för galning som håller på? Jag tror inte du är galen. Jag tror att du har något att säga men jag tror du har valt fel kanal att kommunicera på.

Låt oss fortsätta göra gott!

3 tankar på “Näthat, till vilken nytta?

  1. Jättebra skrivet! Vi ”vanliga” vågar snart inte svara i FBkanalen då det har accelererat så mycket med otäckheter. JAg hoppas innerligt att personen/erna slutar och finner något meningsfullt istället.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.