NĂ€that, till vilken nytta?

Öppet brev till en eller flera personer som trakasserar mig, mina vĂ€nner och flertalet andra pĂ„ Facebook!

Det var lÀnge sedan jag skrev till dig nu, det beror inte pÄ att du inte har fyllt min och mina vÀnners Facebooksidor med nidbilder pÄ mig och andra, det beror pÄ att jag har valt att lÄta bli.

Du lĂ„ter tyvĂ€r inte bli. Du fortsĂ€tter att publicera bilder dĂ€r du först stjĂ€l och sedan missbrukar vĂ„ra ansikten till diverse nidbilder som verkar roa dig och dina vĂ€nner. Visst, du vĂ€cker uppmĂ€rksamhet men till vilken nytta – vad skall du anvĂ€nda den till?

Ingen av oss vet vem du Àr för du gömmer dig bakom en skÀrm och har flera hundra olika alias pÄ facebook. NÄgra sÀger sig ha trÀffat dig, nÄgra sÀger sig ha talat med dig men jag har varesig gjort det ena eller det andra.

Alla som drabbats och det Àr allt frÄn kÀnda politiker, kungahuset, mina vÀnner och jag vÀljer att bemöta detta pÄ olika sÀtt och det kommer vi att fortsÀtta göra. Om du pÄ nÄgot sÀtt tror att jag tycker ditt agerande Àr okej sÄ fÄr du tÀnka om. Om du pÄ nÄgot sÀtt tror att du kommer att fÄ mig att sluta vara pÄ Facebook sÄ fÄr du ocksÄ tÀnka om. Det kommer inte att hÀnda.

Du började dina trakasserier mot Nina Jansdotter och dĂ€refter gav du dig pĂ„ alla hennes vĂ€nner. Jag förstĂ„r faktiskt inte varför du vĂ€ljer ge dig pĂ„ henne, Cecilia, Ulrika, Agneta, Ingvar, Christer, mig m fl – ja, listan blir nĂ€stan lika lĂ„ng som dina alias.

Det vi alla har gemensamt Àr att vi alla försöker göra gott, vi försöker hjÀlpa oss sjÀlva och andra att mÄ bÀttre i oss sjÀlva genom att dela med oss av det vi har lÀrt oss av livet. Vad kan vara sÄ fel med det sÄ att du, helt anonymt, tycker du har rÀtten att försöka förnedra oss?

NĂ€r jag var nio Ă„r blev jag svensk medborgare, min pappa kommer frĂ„n ett annat land (han finns inte hos oss lĂ€ngre vilket du sĂ„ mindre vackert har kommunicerat till mig) och bĂ„da mina förĂ€ldrar oavsett ursprung har uppfostrat mig till att: ”Har du nĂ„got att sĂ€ga nĂ„gon sĂ„ gör det ansikte mot ansikte. Göm dig inte bakom nĂ„gon eller nĂ„got. Du har rĂ€tten att tycka och tĂ€nka vad du vill om vem som helst men du har inte rĂ€tten att skada nĂ„gon med ditt tyckande, tĂ€nkande och dĂ€rtill hörande agerande.”

Det lever jag efter. Om du vill fortsÀtta trakassera mig och andra fÄr du göra det nÄgon annanstans men pÄ min Facebooksida Àr du inte vÀlkommen innan du behandlar mig och mina vÀnner med den form av mÀnsklig respekt som vi bör kunna förvÀnta oss av varandra.

Ja, respekt ska förtjÀnas sÀgs det. Ingen av oss förtjÀnar det du utsÀtter oss för och det du utsÀtter dig sjÀlv för. Alla som ser dina bilder stÀller ju samma frÄga: Vad Àr det för galning som hÄller pÄ? Jag tror inte du Àr galen. Jag tror att du har nÄgot att sÀga men jag tror du har valt fel kanal att kommunicera pÄ.

LÄt oss fortsÀtta göra gott!

3 tankar pĂ„ “NĂ€that, till vilken nytta?

  1. JĂ€ttebra skrivet! Vi ”vanliga” vĂ„gar snart inte svara i FBkanalen dĂ„ det har accelererat sĂ„ mycket med otĂ€ckheter. JAg hoppas innerligt att personen/erna slutar och finner nĂ„got meningsfullt istĂ€llet.

    Gilla

  2. Bra skrivet, jag Àr en av dem som fÄtt bilder gjorda pÄ mig. Jakten fortsÀtter pÄ att hitta personen bakom.
    /K

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.