Jobbångest?! Nej, jobbglädje vill vi ha!!

Överallt kan vi läsa om hur jobbångesten slår till och tips för hur vi skall klara av att gå tillbaka till jobbet efter semestern….

Låter inte det tokigt? Vore det inte bättre att vi alla skapade oss en jobbglädje, att vi jobbar med ett jobb och jobbkompisar som ger oss glädje istället för ångest. Vi behöver alla vara lediga då och då för att ladda energi men om det är så att vi får ångest för att börja jobba igen – är det inte en signal att ta på allvar?

Det sägs att signalerna alltid finns där men att det är upp till oss själva att lyssna till dem. Jag har också varit i en situation där jag bara jobbade på utan att egentligen reflektera om det var så att jag verkligen jobbade med det jag var bra på och som jag fick glädje ifrån.

Jag har beslutat min för att min framtid skall innehålla jobb som jag får jobbglädje ifrån istället för jobbångest. När jag har semester och ledighet ska jag njuta av den men när det är dags att återgå i vardagen så vill jag känna glädje och energi inför att börja jobba igen.

Lättare sagt än gjort – jag vet det – men vem bangar för den utmaningen, att välja jobbglädje – inte jag i alla fall.

Mina tips för att skapa jobbglädje:

  • Lyssna på dig själv och det du mår bra av.
  • Omge dig med människor som vill andra människor väl.
  • Våga reda ut konflikter och meningsskiljaktigheter i tid.
  • Arbeta aktivt med beröm och feedbak.
  • Våga ha roligt på jobbet.
  • Våga lämna jobbet för något nytt när du inte mår bra där du är.

Happiness and success comes from using all of your potential!

3 tankar på “Jobbångest?! Nej, jobbglädje vill vi ha!!

  1. Vilken känsla att läsa detta just idag! Sitter på min balkong ( ff ledig) och tänker att mitt jobb är fantastiskt roligt och att jag trivs med tillvaron. Har inte alltid haft det så men nu…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.