Är du eller dina medarbetare stressade?

Stress är en av de största orsakerna till ohälsa. Trots att vi vet detta finns det alltför många som tror att personer som är stressade får mycket gjort.

Tyvärr är det precis tvärtom. Forskning visar att vi blir ineffektiva, sämre på att ta beslut och de beslut vi tar är kanske inte alltid de bästa, vi kan drabbas av humörsvängningar och vi får sämre immunförsvar.

Många gånger upplever vi positiv stress som fart och fläkt, fulltecknad kalender och stort engagemang. Det är viktigt att komma ihåg att även positiv stress kan vara farlig när du presterar över sin förmåga under för lång tid och hur kul du än har det – till slut säger kroppen ifrån. Det vet jag personligen!

När vi blir stressade behöver vi lyssna på vår kroppar. Våra kroppar reagerar instinktivt och våra hjärnor sätter ett system för varning och flykt igång och aktiverar kroppen. Det orkar ingen speciellt länge.

Studier har visat att vi klarar av att arbeta upp till max 60 timmar i veckan i ett år utan att få skador av vår stress. Därefter måste vi vila. För att klara detta finns inget utrymme till något annat stressrelaterat i livet… och vem av oss går runt med en vardag där allt vid sidan om arbetet alltid är lugnt? Inte jag i alla fall.

Ta stressen på allvar och trappa ner den innan du får bestående men. Lättare sagt än gjort – jag vet – men nödvändigt för din hälsas skull.

För att må bra, för att nå framgång – behöver du ta hand om dig själv!

framgång

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.