Att säga upp sig – varför är det så negativt laddat?

Något som jag har funderat över är varför många tycker det är så laddat att säga upp sig. Laddat med någon konstig negativ känsla och många tror att det är förenat med något negativt – att man vill från något, att det hänt något, att man inte känner sig bekväm med att träffa sina kollegor när man sagt upp sig etc. Själv ser jag det som något positivt, att jag tar ansvar för mig själv och min utveckling och tar ansvar för min arbetsgivare utveckling också.

För mig handlar det om att vilja något annat inte att det är något fel på det jag gjort innan utan bara att jag vill göra något annat. Det skulle inte kännas ärligt att vara kvar på en plats där jag känner att jag inte får möjligheten att göra det jag brinner för, det som ger mig energi och där jag kan ge energi. Det betyder inte att det är fel på varesig mig eller arbetsplatsen. Precis som i alla relationer växer vi ihop eller växer isär och då det senare inträffar är det mest rättvist att skiljas åt och jag föredrar att skiljas som vänner, gör du?

Många vågar inte ta steget men handen på hjärtat: Om du inte känner att du kommer vidare, kan göra skillnad på ett sätt som känns rätt för dig, varför stanna kvar? Du är helt rätt person med helt rätt kompetens men kanske inte just där du är idag. Detsamma gäller för företaget, helt rätt företag men kanske inte för dig.

Jag tycker om alla mina tidigare arbetsplatser (med ett undantag) och jag är stolt över dessa företag och vad de representerar även idag. Jag följer mina tidigare arbetsgivare med stort intresse för de är en del av den jag är idag och tack vare mina erfarenheter från dessa anställningar vågar jag vara sann mot mig själv och gå vidare med styrka i knopp och kropp.

Att säga upp sig och gå vidare är helt naturligt och för de flesta något positivt. Jag hoppas att vi tillsammans kan ta bort den negativa känslan från det och vända det till något positivt i stället :).

Hcitat2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.