Att fylla på energi…

Ibland hamnar vi i situationer där vi drar oss undan andra människor för att vi mår mindre bra på något sätt. Vi har fullt upp med att försöka umgås med oss själva. Något många av oss glömmer är att det är (bl a) hos andra människor vi kan få energi när vår egen är låg och att det är helt okej att be om den hjälpen.

Igår träffade jag en god vän från förr och jag kan berätta att hon bara öste in energi till mig. Hon är för övrigt en person som klart imponerar på mig. Hon vågade ändra färdriktning mitt i livet och skolade om sig från sjuksköterska till ingenjör och nu arbetar hon som projektledare på Forsmark 🙂 Bra jobbat Marie!

Igår träffade jag också en person som berättade för mig att jag ger honom energi, bara genom att våga vara den jag är fullt ut och att jag som är så stark också tillåter mig att vara svag och dessutom dela med mig av min vardag. Det tackar jag för Anders!

För mig är det självklart att vara den jag är fullt ut – idag. Det har inte alltid varit så men nu är det så och det känns riktigt. Jag sätter tydliga gränser idag och det i sig ger energi. Otydlighet skapar ofta situationer där energin dräneras.

Att stanna upp och lyssna på kroppen och knoppen med jämna mellanrum är viktigt. Lätt att glömma bort i en vardag där vi många gånger pressas till att tro att den som jobbar mest är lyckligast och bäst. Så är det så klart inte. Bäst är det när du har balans mellan arbetsliv och privatliv! Det ger energi!

Häromdagen hade jag en intressant skriftlig kommunikation med en vän. Det handlade för mig om en sakfråga baserad på våra personliga värderingar och jag inser än mer tydligt hur viktigt det är för energinivån att vi tillåter varandra att tycka olika och respektera varandra ändå. Hur som helst så stod jag upp för mig själv och mina värderingar och det ger energi.

I morse läste jag att 80% håller tyst trots att de vill säga något för de vill inte riskera att behöva argumentera med någon de bryr sig om – 80%!!! Det tar energi! Gör din röst hörd – det ger energi, jag lovar!

Att träna knoppen och kroppen ger också energi så ta dig tid att göra det. Jag måste erkänna att jag det senaste halvåret har fuskat med träningen och jag har skyllt det på att jag jobbat för mycket (det har jag iofs gjort) men självklart hade jag kunnat träna både en och två gånger i veckan om jag verkligen hade varit ärlig mot mig själv.

Dagens energitips är alltså:

  • Umgås med människor som ger dig energi 🙂
  • Sätt tydliga gränser och stå upp för dig själv och dina värderingar 🙂
  • Gör din röst hörd 🙂
  • Träna knoppen och kroppen 🙂
  • En bra balans mellan privatliv och arbetsliv! 🙂

color and hearts

2 tankar på “Att fylla på energi…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.