Bit ihop! Bryt ihop!

Tänk på att det finns lika många sätt att sörja som det finns människor på jorden. Sorg kan komma av mycket. Det kan handla om sjukdom, förlorat jobbet, skilsmässa, dödsfall… ja, anledningarna till sorgen kan vara lika många som sätten att sörja och det finns inga rätt eller fel.

Låt sorgen ta tid och ta dig tid att sörja! Ta tag i det direkt, gräv inte ner dig i arbete eller något annat för det hjälper inte, det stjälper. Jag vet av egen erfarenhet, jag förlorade min pappa genom självmord för tre månader sedan och jag bet ihop och jobbade på. Efter ca 2,5 månad var jag tillsammans med min bästa väninna och då när jag slappnade av hände det… jag mer eller mindre bröt ihop. Helt okontrollerat, jag fick en ångest som jag aldrig känt förut och som jag hoppas att jag aldrig kommer att behöva känna igen.

Mitt liv har förändrats, det kommer aldrig mer att bli sig likt men det jag tillåter mig att göra nu som jag inte gjorde för tre månader sedan är att jag tillåter mig att sörja, jag tillåter mig att ta mig den tid jag behöver för att komma tillbaka till mitt nya jag och förlika mig med att mitt liv är annorlunda nu. Annorlunda på många sätt och mer annorlunda kommer det att bli. Annorlunda bra och annorlunda utan min pappa.

Innan pappa dog hade jag bestämt mig för att 2013 skulle bli ett fantastiskt år och jag har beslutat mig för att det ska bli det också. Nu känner jag att jag behöver ta mig själv i kragen och se framåt, sörjandet fortsätter jag med och det kommer att ta sin tid och det får ta den tid som behövs och det är helt ok men nu vet jag i alla fall igen vilket ben jag ska stå på och det känns faktiskt riktigt positivt och bra.

Tack livet för insikten jag behövde få och som du gav mig. Tack livet för att du drog i handbromsen så att jag tvingades att prioritera om. Tack livet för livet! 

bryter alla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.