Bit ihop! Bryt ihop!

TĂ€nk pĂ„ att det finns lika mĂ„nga sĂ€tt att sörja som det finns mĂ€nniskor pĂ„ jorden. Sorg kan komma av mycket. Det kan handla om sjukdom, förlorat jobbet, skilsmĂ€ssa, dödsfall… ja, anledningarna till sorgen kan vara lika mĂ„nga som sĂ€tten att sörja och det finns inga rĂ€tt eller fel.

LĂ„t sorgen ta tid och ta dig tid att sörja! Ta tag i det direkt, grĂ€v inte ner dig i arbete eller nĂ„got annat för det hjĂ€lper inte, det stjĂ€lper. Jag vet av egen erfarenhet, jag förlorade min pappa genom sjĂ€lvmord för tre mĂ„nader sedan och jag bet ihop och jobbade pĂ„. Efter ca 2,5 mĂ„nad var jag tillsammans med min bĂ€sta vĂ€ninna och dĂ„ nĂ€r jag slappnade av hĂ€nde det… jag mer eller mindre bröt ihop. Helt okontrollerat, jag fick en Ă„ngest som jag aldrig kĂ€nt förut och som jag hoppas att jag aldrig kommer att behöva kĂ€nna igen.

Mitt liv har förÀndrats, det kommer aldrig mer att bli sig likt men det jag tillÄter mig att göra nu som jag inte gjorde för tre mÄnader sedan Àr att jag tillÄter mig att sörja, jag tillÄter mig att ta mig den tid jag behöver för att komma tillbaka till mitt nya jag och förlika mig med att mitt liv Àr annorlunda nu. Annorlunda pÄ mÄnga sÀtt och mer annorlunda kommer det att bli. Annorlunda bra och annorlunda utan min pappa.

Innan pappa dog hade jag bestÀmt mig för att 2013 skulle bli ett fantastiskt Är och jag har beslutat mig för att det ska bli det ocksÄ. Nu kÀnner jag att jag behöver ta mig sjÀlv i kragen och se framÄt, sörjandet fortsÀtter jag med och det kommer att ta sin tid och det fÄr ta den tid som behövs och det Àr helt ok men nu vet jag i alla fall igen vilket ben jag ska stÄ pÄ och det kÀnns faktiskt riktigt positivt och bra.

Tack livet för insikten jag behövde fÄ och som du gav mig. Tack livet för att du drog i handbromsen sÄ att jag tvingades att prioritera om. Tack livet för livet! 

bryter alla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.