Hur gör du när du kommer i obalans?

Vad är balans egentligen?

För mig handlar balans mycket om att göra det jag älskar såväl på jobbet som på fritiden, dela med mig av det jag kan förmedla, ta del av det andra förmedlar och njuta av livet… samtidigt som jag mer eller mindre ”tvingar” (mig själv och) min omgivning att våga göra det de inte tror att de klarar av att göra på ett balanserat vis. Det är klart att de alltid fixar det jag ”tvingar” dem att göra och efter att de har varit arga (beror nästan alltid på rädsla) på mig en stund och sedan sett att de faktiskt fixade det så övergår rädslan alltid till något positivt – stärkt självkänsla.

Stark självkänsla är viktigt – enligt min mening – för balansen eller för att snabbt komma tillbaka till balans när vi har obalans i livet. Obalans har vi alla då och då – det är helt naturligt!

Precis före påsk så släpptes en App för iPhone & iPad… en App som gör att jag kan rita direkt på skärmen och publicera mina konstverk direkt på Twitter, Facebook eller för den delen spara ner dem. När jag testade Appen slog det mig att när jag var yngre så tecknade jag en hel del och jag målade också och jag undrade stilla varför slutade jag med det egentligen. Det som jag verkligen älskade att göra. Något som gav och ger mig energi och kraft.

Nu har jag precis fått berättat för mig att min konstnärliga sida kommer från min morfars släkt 🙂 Det berättade Maud för mig… underbart. Maud är en av de få släktingarna jag har på mammas sida. Kanske är det så att jag behöver mer kreativitet och konstnärlighet i mitt liv – ja, jag tror det! Jag ska vid sidan om skrivandet börja måla och teckna igen för att få mer kraft och energi som jag behöver för att fixa mitt ibland så mentalt tuffa jobb. Det känns jätteroligt!

Jag ser så klart och tydligt nu att den senaste tiden har jag prioriterat lite tokigt, i och för sig med de allra bästa intentionerna, men lite tokigt för att behålla balansen i mitt liv och nu prioriterar jag om – in mer mer saker som ger energi för att kunna agera och förbättra det som tar energi.

Jag är så tacksam för att jag är den jag är och för att jag har förmågan att stanna upp, se helheten, se målet och om det är så att jag är på rätt väg eller ej och har jag kommit vilse hittar jag snabbt tillbaka igen. Det som behövs för att nå balans när jag hamnat i obalans är att jag tar ett par steg tillbaka, stannar upp, reflekterar, vilar och omgrupperar.

Vad händer om du inte tar tag i obalansen? Jo, det är ju individuellt men för mig handlar det om att kunna ge det bästa av mig till mig själv och andra och det kan jag inte göra om jag är i obalans. Jag är skyldig mig själv att må bra och ha det bra. Först då kan jag vara ett bra stöd till mig själv och till andra och på allra bästa sätt göra det jag älskar – hjälpa mig själv och andra att nå full potential ❤

Det är härligt att komma till insikt, att se bilder på det jag redan vet för att kunna sätta upp nya målbilder för att nå det resultat som jag vill nå – för mig själv och tillsammans med andra.

Hur gör du när du kommer i obalans?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.