Vad har du för plan?

Varje Ă„r som jag fyller -0 eller -5 sĂ„ gör jag ett bokslut över de senaste fem Ă„ren och en plan för de nĂ€rmaste fem Ă„ren och i Ă„r Ă€r det dags igen. Till hösten fyller jag 45 Ă„r och det kan ju tĂ€nkas att det Ă€r halvtid för mig… nĂ€sta halvlek ska jag fylla med mer av vad som ger mig glĂ€dje och energi Ă€n vad jag kanske har gjort hittills 🙂

Det Ă€r mĂ€rkligt att se att det nĂ€stan alltid har hĂ€nt nĂ„got livsavgörande i samband med mina bokslut som fĂ„tt mig att skĂ€rpa till planen och ibland Ă€ndra inriktning och i Ă„r Ă€r inget undantag. Min pappa avled under rĂ€tt sĂ„ – för oss anhöriga – dramatiska och ofattbara omstĂ€ndigheter i mitten av januari och det har fĂ„tt mig att se pĂ„ mitt liv med mycket kritiska ögon vilket Ă€r riktigt nyttigt.

Vi lever i en vĂ€rld dĂ€r mĂ„nga av oss Ă€r riktigt bra pĂ„ att göra det vi Ă€r bra pĂ„ men ibland glömmer vi bort vad som Ă€r viktigt och vi jobbar bara pĂ„. Jag skrev för nĂ„gra Ă„r sedan en krönika pĂ„ Ă€mnet ”Jobbar du med det du Ă€r bra pĂ„ eller Ă€r du bara bra pĂ„ att jobba pĂ„?

De senaste 10 Ären har jag haft en plan att jag skall lÀra mig mer om och arbeta inom alla segment som finns inom bygg- och anlÀggningsbranschen och nÀr jag tittar tillbaka ser jag att jag uppfyllt planen med rÄge. Det kÀnns hÀrligt och min kommande 10-Ärsplan ser helt annorlunda ut Àn den senaste 10-Ärsplanen.

Jag har arbetat som projektledare och chef inom allt frÄn anlÀggning till nyckelfÀrdiga hus. Jag har arbetat med skolor, kontor, bostÀder, shoppinggallerior, hamnar, vÀgar, jÀrnvÀgar etc. Det Àr helt fantastiskt. Jag har arbetat som bestÀllare, konsult och entreprenör. Jag har arbetat med allt frÄn tidiga skeden till inredning. Jag har förmÄgan att se helheten i allt det vi gör och hur allt hÀnger ihop och vilka utmaningar de olika aktörerna har.

Jag Ă€r riktigt bra pĂ„ det jag gör men rĂ€cker det…? Det Ă€r den stora frĂ„gan just nu – rĂ€cker det jag gör för mig dĂ€r jag Ă€r idag?

De senaste fem Ären har jag skrivit en hel del krönikor, arbetar pÄ tvÄ böcker, bloggar, hÄller en del förelÀsningar och kurser och jag inser mer och mer att det Àr det som ger mig energi tillsammans med min absolut nÀrmaste krets mig och alla mina vÀnner i de sociala medier jag verkar inom. Jag Àr lyckligt lottad som har sÄ mÄnga mÀnniskor omkring mig som Àr intresserad av vad jag delar med mig av och den underbara feedback jag fÄr frÄn sÄ mÄnga av er.

NÀstan varje vecka fÄr jag e-postmeddelande eller samtal frÄn nÄgon av er som berÀttar att det jag skriver har hjÀlpt er och gjort skillnad i ert liv och i er vardag och det gör mig sÄ glad dÄ det Àr precis den ni gör i mitt liv. Ni hjÀlper mig och ni gör skillnad med det ni delar med er av.

Efter att ha arbetat nÀstan hela mitt yrkesverksamma liv inom en bransch som tyvÀrr mÄnga gÄnger sÀtter tekniken framför mÀnniskorna vill jag Äterigen som sÄ mÄnga gÄnger klargöra min instÀllning. MÀnniskan Àr vÄr viktigaste resurs. Det Àr vi mÀnniskor som utvecklar tekniken inte tvÀrtom. HÄller ni med?

Min plan Àr att de nÀrmaste fem Ären satsa mer pÄ mig sjÀlv! NÀr jag fyller 50 sÄ ska jag se tillbaka pÄ mina fem Är och se dem som mina fem bÀsta hittills. NÀr jag fyller 55 ska jag se tillbaka pÄ de senaste 10 Ären och se att jag satsat pÄ mig sjÀlv pÄ samma sÀtt som jag satsat pÄ projektledarskapet och chefsskapet de senaste 10 Ären.

Vad jag ska göra? Ja, det kommer ni att fĂ„ följa hĂ€r pĂ„ min blogg och pĂ„ alla andra plattformar jag verkar pĂ„ 🙂

Vad ska du göra? Vad har du för plan? Dela gĂ€rna med dig – kanske vi kan göra nĂ„got tillsammans?!!

happiness

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.