Vad har du för plan?

Varje år som jag fyller -0 eller -5 så gör jag ett bokslut över de senaste fem åren och en plan för de närmaste fem åren och i år är det dags igen. Till hösten fyller jag 45 år och det kan ju tänkas att det är halvtid för mig… nästa halvlek ska jag fylla med mer av vad som ger mig glädje och energi än vad jag kanske har gjort hittills 🙂

Det är märkligt att se att det nästan alltid har hänt något livsavgörande i samband med mina bokslut som fått mig att skärpa till planen och ibland ändra inriktning och i år är inget undantag. Min pappa avled under rätt så – för oss anhöriga – dramatiska och ofattbara omständigheter i mitten av januari och det har fått mig att se på mitt liv med mycket kritiska ögon vilket är riktigt nyttigt.

Vi lever i en värld där många av oss är riktigt bra på att göra det vi är bra på men ibland glömmer vi bort vad som är viktigt och vi jobbar bara på. Jag skrev för några år sedan en krönika på ämnet ”Jobbar du med det du är bra på eller är du bara bra på att jobba på?

De senaste 10 åren har jag haft en plan att jag skall lära mig mer om och arbeta inom alla segment som finns inom bygg- och anläggningsbranschen och när jag tittar tillbaka ser jag att jag uppfyllt planen med råge. Det känns härligt och min kommande 10-årsplan ser helt annorlunda ut än den senaste 10-årsplanen.

Jag har arbetat som projektledare och chef inom allt från anläggning till nyckelfärdiga hus. Jag har arbetat med skolor, kontor, bostäder, shoppinggallerior, hamnar, vägar, järnvägar etc. Det är helt fantastiskt. Jag har arbetat som beställare, konsult och entreprenör. Jag har arbetat med allt från tidiga skeden till inredning. Jag har förmågan att se helheten i allt det vi gör och hur allt hänger ihop och vilka utmaningar de olika aktörerna har.

Jag är riktigt bra på det jag gör men räcker det…? Det är den stora frågan just nu – räcker det jag gör för mig där jag är idag?

De senaste fem åren har jag skrivit en hel del krönikor, arbetar på två böcker, bloggar, håller en del föreläsningar och kurser och jag inser mer och mer att det är det som ger mig energi tillsammans med min absolut närmaste krets mig och alla mina vänner i de sociala medier jag verkar inom. Jag är lyckligt lottad som har så många människor omkring mig som är intresserad av vad jag delar med mig av och den underbara feedback jag får från så många av er.

Nästan varje vecka får jag e-postmeddelande eller samtal från någon av er som berättar att det jag skriver har hjälpt er och gjort skillnad i ert liv och i er vardag och det gör mig så glad då det är precis den ni gör i mitt liv. Ni hjälper mig och ni gör skillnad med det ni delar med er av.

Efter att ha arbetat nästan hela mitt yrkesverksamma liv inom en bransch som tyvärr många gånger sätter tekniken framför människorna vill jag återigen som så många gånger klargöra min inställning. Människan är vår viktigaste resurs. Det är vi människor som utvecklar tekniken inte tvärtom. Håller ni med?

Min plan är att de närmaste fem åren satsa mer på mig själv! När jag fyller 50 så ska jag se tillbaka på mina fem år och se dem som mina fem bästa hittills. När jag fyller 55 ska jag se tillbaka på de senaste 10 åren och se att jag satsat på mig själv på samma sätt som jag satsat på projektledarskapet och chefsskapet de senaste 10 åren.

Vad jag ska göra? Ja, det kommer ni att få följa här på min blogg och på alla andra plattformar jag verkar på 🙂

Vad ska du göra? Vad har du för plan? Dela gärna med dig – kanske vi kan göra något tillsammans?!!

happiness

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.