För att överleva som art…

”På lång sikt, för att överleva som art – och det har forskning visat om och om igen – måste vi samarbeta. Och det betyder att vara snälla mot varandra.” – James Doty

Jag läste en spännande artikel i SVD igår (se länk nedan) om medkänslans vikt för vår överlevnad. Jag håller med forskarna till 100% om att det är viktigt och förundras över att det 2013 finns så många människor som på ett egoistiskt sätt faktiskt struntar i hur andra människor har det.

Jag tror på att vi behöver sätta oss själva i fokus och att vi behöver sätta oss själva i främsta rummet för att må bra och på så sätt även kunna bidra till andras välmående.

Jag brukar säga att ”Att tänka på sig själv är inte egoistiskt. Att bara tänka på sig själv är egoistiskt.”. För mig är det självklart att visa medkänsla och att försöka göra gott. Det är inte alltid jag lyckas men jag är nöjd med vem jag är och vad jag gör.

Jag uppfattas som snäll men även som ”dum” eftersom jag alltid ställer upp på andra när de behöver hjälp av vilket slag det månne vara. Jag vill poängtera att jag är allt annat än dum och när jag ser att någon utnyttjar min snällhet eller tar den för given så fortsätter jag att vara snäll men inte dum. Dumt vore ju att bli utnyttjad eller tagen för given.

Att visa medkänsla, snällhet mot sig själv och andra är viktigt liksom positivt tänkande – det har vi vetat om länge 🙂 Härligt!

Läs den spännande artikeln du också: http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/medkansla-viktigt-for-var-overlevnad_8048442.svd?utm_source=sharing&utm_medium=clipboard&utm_campaign=20130404

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.