Att vara chef och inte i toppen…

har sina ups and downs som allt annat hĂ€r i livet 🙂

Jag fĂ„r ofta frĂ„gor om hur det Ă€r att vara chef i mellanled och jag har erfarenheter frĂ„n företag dĂ€r det fungerat bra och företag dĂ€r det fungerat mindre bra, dĂ€r jag fungerat bra och dĂ€r jag fungerar mindre bra… för oavsett vilket företag jag arbetar pĂ„ eller vilken företagsledning jag har sĂ„ Ă€r jag ensamt ansvarig för mig och mitt ledarskap.

Det som Àr pÄ uppsidan Àr förmÄnen att fÄ arbeta med och leda duktiga medarbetare och förhoppningsvis ha ett tydligt ansvar och tillhörande befogenheter att driva sitt team mot de mÄl som sÀtts upp och lyckas att göra det framgÄngsrikt. För att möjliggöra detta behöver chefen helhjÀrtat stöd frÄn sina chefer och Àven frÄn sina medarbetare för det Àr ju sÄ att chefen sitter ju ofta mitt emellan pÄ gott och pÄ ont.

För chefen Àr det extra viktigt att kunna lita pÄ och kÀnna förtroende för sin företagsledning och veta att nÀr de sÀger att de backar upp honom/henne att de faktiskt ocksÄ gör det, speciellt i situationer och eller hÀndelser som berör de medarbetare som chefen har ansvar för. Om företagsledningen inte gör det sÄ tar de bort allt formellt ledarskap frÄn chefen och hans/hennes möjligheter att leda sina medarbetare blir i princip obefintliga.

Chefen Ă€r ocksĂ„ ofta den som Ă€r nĂ€rmast medarbetarna och den som ska försvara företagsledningens beslut oavsett om han eller hon hĂ„ller med om beslutet. Det Ă€r viktigt för alla företag och verksamheters framgĂ„ng att personer i ledande positioner visar enighet oavsett. Även hĂ€r behöver chefen stöd av sin företagsledning genom tydlighet och att företagsledningen aktivt visar alla medarbetare och chefer att de har förtroende för sina chefer.

Om jag trivs i min roll som chef? Ja, det gör jag oftast men visst har jag dagar dÄ jag önskade att jag inte var chef. Fördelarna övervÀger dock och jag har ju alltid valet att lÀmna chefsrollen om jag vill göra det.

Om jag tycker du ska testa? Absolut, om du vill arbeta med mÀnniskor och deras utveckling. Skaffa dig en coach och nÀtverka med andra ledare.

Mitt största ledarskapsmisstag? Att jag ibland blivit för bra ”kompis” med mina medarbetare. Det fungerar utmĂ€rkt nĂ€r allt flyter pĂ„ bra och jag inte behöver stĂ€lla krav pĂ„ mina medarbetare men nĂ€r jag mĂ„ste stĂ€lla krav sĂ„ blir det ibland konflikter tyvĂ€rr.

Mitt bÀsta tips? Led inte andra som du vill bli ledd sjÀlv utan led andra utifrÄn hur de vill bli ledda. FrÄga dem vad de behöver frÄn dig.

Go for it! och fungerar det inte – drop it!

2 tankar pĂ„ “Att vara chef och inte i toppen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.