Vikten av vänskap! Först – bli vän med dig själv!

Sitter här med en kopp kaffe, hundarna ligger bredvid mig och sover och i gästrummet ligger min bästa väninna Helena och sover. Helena bor i Skåne, vi lärde känna varandra 1996 genom ett nätverk vi båda var engagerade i – Juniorhandelskammaren och vi klickade direkt 🙂 Helena är en fantastiskt fin person som alltid finns här för mig och för trollen.

Hur viktigt är det med vänskap för att överleva dagens ibland så kalla klimat? Jo, jag tror att det är oerhört viktigt dock tror jag som med allt annat i livet – det börjar med dig själv och i det här fallet vänskapen med dig själv. Det tog nästan 35 år för mig att bli vän med mig själv – vän på riktigt alltså. Med det menar jag att jag lärde mig tycka om den person jag mötte i spegeln, med mina bra sidor och med mina mindre bra sidor.

Det fiffiga med äkta vänskap – med dig själv och med andra – är att äkta vänner tillför lika mycket till vänskapen som de får ut av vänskapen. Äkta vänner finns där och firar och gläds åt dina framgångar och de delar även och stöttar dig i dina motgångar.

Vårda dina nära och kära – det säger jag ofta och det är viktigt, lika viktigt är det att du vårdar och värnar dig själv.

 

helena o jag Lissabon

Det här är en bild på mig och fina Helena i våras när vi åkte till Lissabon för att fira vår vänskap 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.