Att bli påhoppad offentligt…

är en helt ny företeelse för mig och jag tror det beror på att jag syns både här och där nu för tiden och det gillas inte av alla. Jag kan inte låta bli att fundera på hur det kommer sig att vissa människor känner ett behov av att fara med osanning om andra, göra ekivoka fotomontage med kränkande texter på, försöka förnedra etc.

I början på veckan publicerade någon en bild på Facebook som skulle föreställa mig, någon hade klippt in mitt ansikte på en glamourmodells kropp och döpt bilden till ”Boudoir Fat Cow” och under bilden skrivit ord som jag inte vill återge här.

Hur som helst är det ingen bild som jag själv skulle publicera eller ord som jag skulle använda och det känns på något sätt mycket trakasserande. Nu måste jag säga att den fylliga modellens kropp är mycket vacker och för mig spelar storleken ingen roll. Skönheten sitter inte i storleken utan i kärleken till sig själv.

Jag kan dock inte låta bli att fundera hur det kommer sig att någon jag förhoppningsvis inte känner sig bemödar sig tiden att montera ihop en bild som i deras tanke skulle göra mig upprörd, arg eller något i den stilen. Jag förstår inte riktigt varför? Jag är dock tacksam över deras intresse för mig och min person och för att de väljer att lägga så mycket tid på mig :). Helt otroligt faktiskt!

Förutom bilden fick jag en del kommentarer innehållande ord som jag inte heller vill återge här då det inte är ett språkbruk jag förordar men ni kan tänka er själva – och ja, det värsta är sant!

Nu är jag ju inte ensam om att drabbas av märkligheter, flera av mina vänner har blivit drabbade, övervägande kvinnor men även en man och alla av samma person. Vad är det som driver honom/henne? Vad tror ni?

2 tankar på “Att bli påhoppad offentligt…

  1. Hej Elaine !
    Har nu läst vad du skrivit om att bli påhoppad för att man är en offentlig person… Så tråkigt att behöva läsa… Jag har aldrig varit med i FB, förstår att det kan vara ett bra sätt att hitta igen vänner eller nå ut till allmänheten men sen finns det de som använder det helt fel…. Som i ditt fall.
    Läste lite i din about… Och kan bara konstatera att du borde anlitas av min arbetsgivare…. Landstinget 😉
    Ha en bra dag ! // Maria

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.