I alla tider har ledarskapets olika aspekter intresserat många människor…

I alla tider har ledarskapets olika aspekter intresserat många människor. Att ledarskap handlar om att leda andra människor känns det som att alla ha snappat upp men att ledarskap handlar om att leda sig själv först verkar fler förvånad över menar Elaine Breske Hirscher som arbetar som Regionchef, Division Projekt- och Byggledning, Vectura Consulting AB och håller kurser i och föreläser om projektledning, ledarskap, kommunikation och arbetsmiljö.

– Jag träffar ofta på underbara personer som säger att de vill utbilda sig till att bli ledare och då brukar jag ställa frågan. Vilken utbildning vill du gå då? Nästan alltid får jag svaret: ”Jag vill gå den och den ledarskapskursen. Egentligen spelar det ingen roll vilken bara jag blir certifierad ledare sedan.”

Då ställer Elaine sin nästa fråga: Har du tänkt på att gå en kurs som handlar om dig själv? Där du lär känna dina styrkor och svagheter? Här får hon ofta svaret: ”Nej, varför det?

Läs hela artikeln här: http://www.foretagande.se/ledare-behover-jobba-med-sig-sjalva-for-att-leda-bra/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.