Att visa respekt för egen och andras tid!

Känner du igen dig?

Du har gett flera förslag till mötestider och den du ska möta  lovar att återkomma och sedan sitter du där med de olika förslagen,  tidpunkten närmar sig och du har inte fått någon återkoppling alls. Det kan röra sig om allt från en fika, middag, ett affärsmöte… ja, vilken typ av möte som helst. 

Eller ännu värre – du har bokat ett möte och den du ska möta kommer inte och hör heller inte av sig till dig och berättar att hon eller han inte har möjlighet att komma.

För mig är det så respektlöst 😦 och jag har börjat göra så här för min egen skull. När jag ger olika förslag till datum för möte håller jag datumen öppna i två max tre dygn sedan bokar jag in annat. Om eller förhoppningsvis när personen i fråga hör av sig i sista stund för att ses föreslagna datum kan det vara så att jag inte längre kan och då säger jag precis som det är.

”Du lovade återkomma men när du inte gjorde det så bokade jag in annat, tyvärr kan jag inte hålla min kalender öppen mer än ett par tre dagar och nu är det ju ca en vecka sedan (eller hur lång tid det nu gått) vi kommunicerade om detta möte. Återkom gärna du  med förslag på när du kan mötas så ska jag se efter om det fungerar för mig.”

Om jag inte kan svara direkt, vilket jag nästan alltid kan, lovar jag besked inom 48 timmar.

Det svaret kanske inte gillas av alla men det är som det är. Vi lever i en verklighet idag där tid är bland det värdefullaste vi har och om vi låter någon annan äga vår tid så blir det sällan bra. Du äger din tid. Jag äger min tid.

Och i de fall det händer att jag bokat möte med någon som inte dyker upp, försöker jag ta reda på anledningen. Det kan vara så att det inträffat något oförutsett men förvånande ofta så handlar det om att just ditt möte prioriterades ned. Sådant händer och det är helt ok när den som inte har för avsikt att komma meddelar dig det. Att strunta i att dyka upp är i min värld inte ok.

Många människor tänker inte på att deras sena besked eller brist på besked faktiskt påverkar en annan människas vardag och det är viktigt att vi inser det. Visa respekt för andras vardag, visa respekt för andras tid och visa respekt överhuvudtaget!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.