Reagera…

Nuförtiden händer det sällan jag blir ledsen för eller rättare sagt sårad över hur någon kommunicerar till mig men när det händer är det till 99% personer som betyder mycket för mig som säger något som jag inte förstår eller känner mig förolämpad över.

Jag vet mycket väl att det är jag själv som väljer hur jag skall reagera på något någon annan säger om mig, vem jag är och vad jag gör…

Istället för att själv besluta mig för vad personen menar brukar jag fråga henne eller honom: Hur tänker du nu? Varför kände du att det var viktigt för dig att säga så till mig? Jag blev ledsen och jag förstår inte vad du menar?

Det är så enkelt för oss att missförstå, personligen vill jag hellre veta och det finns ingen som är bättre på att förklara vad hon eller han menade än den som gjorde eller sade det som du blev ledsen för och/eller sårad av. Gå direkt på källan och red upp det så snart det bara går…

Reagera, agera… det är ditt val!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.