Följ upp målen!

Följ alltid upp målen!

Det är otroligt viktigt att du som chef följer upp era mål och kommunicerar resultatet till dina medarbetare. Om du inte gör det riskerar du hamna i en situation där medarbetarna anser att era målsättningar är av mindre betydelse.

Sätt därför alltid mål som är mätbara. Använd dig gärna av SMART(A)-modellen när du sätter mål.

S – Specifikt
M – Mätbart
A – Avgränsat
R – Realiserbart
T – Tidsatt
(A) – Accepterat

Hur reagerar du när mål inte uppnås? Om du inte reagerar eller om du accepterar att målen inte uppnås kommer du mest troligt att sänka moralen hos dem som verkligen arbetar hårt för att nå sina mål.

Utvärdera de fall då ditt team eller dina medarbetare inte uppnår fastställda målsättningar. Vad hände och hur ska ni göra annorlunda för att lyckas nå era mål?

3 tankar på “Följ upp målen!

  • Tack för frågan 🙂

   Av den enda anledningen att den vedertagna SMART-modellen inte har med Accepterat :). Jag tycker personligen att alla som arbetar mot mål även behöver Acceptera dem. Därav lägger jag till ett A inom parantes. Det är viktigt för mig men det är upp till var och en att ta med det i modellen eller ej 🙂

   Vad tycker du?

   Gilla

 1. Hm… Jo accepterat tycker jag är viktig i modellen, man måste ju som ledare kunna sälja in varför man ska mäta. Med parentes trodde jag att du som ledare skulle ge upp ett mätetal om det inte var accepterat hos alla..? Det händer ju att ledare strycker riktigt bra mätetal för det inte blivit accepterat av alla.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.