Hur gör du?

När livet känns trist och tråkigt? När det känns som att världens alla svårigheter hamnat just på dina axlar? När det inträffar sak efter sak som inverkar negativt på din verklighet och vardag? När du känner att problemen är oövervinnerliga? När du känner att vad du än gör så ramlar bara mer skit på dig? 

Lägger du dig ner och ger upp… eller gör du som jag? Jag gnäller lite en stund och tycker synd om mig själv men sedan säger jag åt mig själv att skärpa till mig och ta tag i problemen… och skulle jag inte själv säga åt mig att skärpa till mig och agera så har jag fina vänner omkring mig som gör det. Känns inte alls kul att höra alla gånger men det är finaste omtanken du kan få av andra – att de säger det som du kanske inte vill höra men behöver höra!

Det är ju så enkelt att säga men ibland svårt att göra, eller inte? Det beror ju på hur man är som person och vilken inställning till livet och ditt eget ansvar för dig som du har. Själv anser jag att har du hamnat i svårigheter eller tråkigheter så har du själv stor del i att du hamnat där du är. Det kan handla om ekonomiska problem, det kan handla om att du inte trivs på ditt arbete, att du inte mår bra i din relation, att du inte trivs med hur du bor etc.

Många gånger tänker man att om det bara var si eller så skulle allt vara bra, om jag bodde här eller där skulle allt vara bra, att om jag bara hade pengar så skulle allt vara tipp topp, att om jag bara hade en annan chef skulle allt vara kalas etc. men vet ni vad – det handlar aldrig om någon annan eller något annat – det handlar om dig, bara dig!

Det är bara du som kan lösa det du inte mår bra av. Det är ditt ansvar och bara ditt. Att du tar hjälp av din omgivning är helt okej men det är ändå bara du själv som kan påverka din nutid och din framtid genom aktiv handlingskraft. För mig tog det ett tag att komma på just det – att det är mitt ansvar att ta tag i mitt liv, reda upp mina problem, tråkigheter etc.

Det är en jobbig process att ta sig igenom men med hjälp och stöd från familj och vänner tar du dig igenom de allra värsta saker som finns och när du har klarat det får du din belöning – en känsla av frihet, lugn och stolthet!

Kämpa på! Du är värd det bästa!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.