Ta väl hand om alla!

Inhyrda konsulter väcker både beundran och illvilja. De är både med i gänget men ändå inte.

Även om konsulterna inte behöver engagera sig socialt på arbetsplatsen så gör de oftast det vilket är positivt för alla. Det är mycket vanligt att konsulterna börjar identifiera sig mer med sin kund än med sin arbetsgivare. Många kunder säger att de vill att konsulterna skall känna sig som en del av företaget men hur många kunder är det som aktivt bjuder upp till dans?

Jag tror att kundföretagen i framtiden behöver ta än mer ansvar för hur det sociala samspelet fungerar på arbetsplatsen. Även konsulterna behöver bli uppskattade, få tydliga instruktioner och stimulans. Det betyder att kundföretagen kanske helt enkelt behöver lära sig att hantera en mer komplex vardag. Även om anställningsform och villkor skiljer sig är vi alla människor och vi mår och jobbar bäst när vi trivs med vardagen.

Som kundföretag är det dessutom lätt att glömma bort att konsulternas erfarenheter från andra kunder och projekt ger alla förutsättningar för att förbättra det egna företagets processer, strukturer och arbetssätt. Varför inte ta tillvara på denna möjlighet att förbättra din egen verksamhet? Nya friska ögon är så värdefullt.

Du som ledare har även ett ansvar för dessa personer och att de trivs hos er. Ta väl hand om alla medarbetare – anställda som konsulter, det vinner alla på!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.