Ta vĂ€l hand om alla!

Inhyrda konsulter vÀcker bÄde beundran och illvilja. De Àr bÄde med i gÀnget men ÀndÄ inte.

Även om konsulterna inte behöver engagera sig socialt pĂ„ arbetsplatsen sĂ„ gör de oftast det vilket Ă€r positivt för alla. Det Ă€r mycket vanligt att konsulterna börjar identifiera sig mer med sin kund Ă€n med sin arbetsgivare. MĂ„nga kunder sĂ€ger att de vill att konsulterna skall kĂ€nna sig som en del av företaget men hur mĂ„nga kunder Ă€r det som aktivt bjuder upp till dans?

Jag tror att kundföretagen i framtiden behöver ta Ă€n mer ansvar för hur det sociala samspelet fungerar pĂ„ arbetsplatsen. Även konsulterna behöver bli uppskattade, fĂ„ tydliga instruktioner och stimulans. Det betyder att kundföretagen kanske helt enkelt behöver lĂ€ra sig att hantera en mer komplex vardag. Även om anstĂ€llningsform och villkor skiljer sig Ă€r vi alla mĂ€nniskor och vi mĂ„r och jobbar bĂ€st nĂ€r vi trivs med vardagen.

Som kundföretag Àr det dessutom lÀtt att glömma bort att konsulternas erfarenheter frÄn andra kunder och projekt ger alla förutsÀttningar för att förbÀttra det egna företagets processer, strukturer och arbetssÀtt. Varför inte ta tillvara pÄ denna möjlighet att förbÀttra din egen verksamhet? Nya friska ögon Àr sÄ vÀrdefullt.

Du som ledare har Ă€ven ett ansvar för dessa personer och att de trivs hos er. Ta vĂ€l hand om alla medarbetare – anstĂ€llda som konsulter, det vinner alla pĂ„!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.