Att göra bort sig – helt ok!

Har du gjort bort dig någon gång? Har du någon gång sagt en sak du inte menat – tänkt fel och därför rört ihop det? Har du kanske helt enkelt missat en lyktstolpe eller en glasdörr och gått rakt in i den inför massor med folk? Har du kanske varit ute på krogen och lite rund under fötterna sagt något eller gjort något du kanske inte skulle ha gjort annars? Har du sett en, som du tycker, ful sak och sagt högt att du tycker den är så ful och personen bredvid dig säger att ”En sådan har jag precis köpt.”?

Visst kan det kännas skämmigt och pinsamt men vet du vad – det händer alla och världen går inte under och du är en lika bra person ändå. Det är helt ok att göra bort sig då och då. Bjud på det! Egentligen är det bara du själv som avgör hur det blir. Tycker du att något är pinsamt, då blir det pinsamt. Och de där egna gränserna påverkar hur omgivningen i sin tur tar det.

Att vi gör bort oss då och då är som sagt något som händer. Det kan hända alla i alla sammanhang. På jobbet, på fritiden och kan bero på massor av saker men sällan genomtänkt och med uppsåt. Vissa gör bort sig stup i kvarten – det liksom väntas av dem, andra mer sällan. Det händer lite då och då att vi råkar göra saker som inte är meningen.

När det händer mig får jag först lite av någon form ångest men sedan tänker jag nästan direkt – so what??!! Vad spelar det för roll? Kommer jag att dö nu eller har jag skadat någon annan? Svaret är ju oftast ett stort NEJ. Finns anledning att be någon om ursäkt – gör det annars är mitt råd att du bjuder på dina misstag. Att göra bort sig är helt ok! Ta dig själv inte på för stort allvar.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.