Kommunikativt ledarskap!

En kommunikativ ledare uppfattas som nÀrvarande och öppen, han eller hon engagerar medarbetare i dialog, ger och söker feedback och involverar medarbetare i beslutsfattande. Den definitionen har Catrin Johansson, docent i medie- och kommunikationsvetenskap vid Mittuniversitetet, kommit fram till. Det framgÄr av en ny rapport som Àr en del i ett större forskningsprojekt om kommunikativt ledarskap. Det Àr första gÄngen som den typen definieras vetenskapligt.

För mig som pĂ„stĂ„tt det i flera Ă„r kĂ€nns det riktigt bra att det nu finns vetenskapliga ”bevis” för det jag kallar ”ledarskap handlar mycket om sunt förnuft” 🙂 Att skapa dialog, arbeta aktivt med feedback och involvera sina medarbetare Ă€r viktigare Ă€n nĂ„gonsin. Att vara nĂ€rvarande och öppen Ă€r en sjĂ€lvklarhet för alla ledare – kommunikativ eller ej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.