Kommunikativt ledarskap!

En kommunikativ ledare uppfattas som närvarande och öppen, han eller hon engagerar medarbetare i dialog, ger och söker feedback och involverar medarbetare i beslutsfattande. Den definitionen har Catrin Johansson, docent i medie- och kommunikationsvetenskap vid Mittuniversitetet, kommit fram till. Det framgår av en ny rapport som är en del i ett större forskningsprojekt om kommunikativt ledarskap. Det är första gången som den typen definieras vetenskapligt.

För mig som påstått det i flera år känns det riktigt bra att det nu finns vetenskapliga ”bevis” för det jag kallar ”ledarskap handlar mycket om sunt förnuft” 🙂 Att skapa dialog, arbeta aktivt med feedback och involvera sina medarbetare är viktigare än någonsin. Att vara närvarande och öppen är en självklarhet för alla ledare – kommunikativ eller ej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.