Har du ocksĂ„ gjort bort dig?

SĂ„ lĂ€tt allt blir fel Ă€ven nĂ€r du har de allra bĂ€sta intentioner….

Vi vet ju alla att vi alltid ska se individen. Att vi ska lyssna aktivt. Att vi ska möta varje person dÀr den befinner sig och inte dÀr vi önskar att han/hon Àr. Att vi som ledare behöver vÀcka vÄra medarbetares lust och engagemang. Att vi behöver visa respekt. Att vi behöver veta att alla inte alltid har förmÄgan att ge 100%. Att vi behöver balansera arbetsliv med privatliv.

Vi vet ju ocksĂ„ att vi som chefer och ledare inte ska presentera fĂ€rdiga lösningar. Att vi ska fokusera pĂ„ helheter och inte lĂ€gga oss i detaljer. Att vi inte ska ge order. Att vi inte ska framföra feedback pĂ„ ett sĂ€tt som kan uppfattas som elakt eller krĂ€nkande. Att vi inte ska bli irriterade pĂ„ de som stĂ€ller oss kritiska frĂ„gor. Att vi inte ska lĂ„ta oss dras in i nĂ„got som kan tyckas vara pĂ„ sandlĂ„denivĂ„… och Ă€ndĂ„ hĂ€nder det! Precis det vi vet att vi inte ska göra gör vi. Varför dĂ„? Jo, vi Ă€r mĂ€nniskor, vi har kĂ€nslor…

Jag har skrivit om det förut. Att ledare blir vi inte av att lÀsa böcker eller att gÄ managementkurser. Ledare blir vi av daglig trÀning, trÀning i ledarskap och i all trÀning finns misslyckanden. Misslyckanden Àr oundvikliga!

Om du ser pÄ ditt ledarskap med distans och en stor portion sunt förnuft, att du erkÀnner dina misslyckanden och lÀr av dem, att du visar dina medarbetare att du Àr mÀnsklig och inte har svar pÄ allt dÄ tror jag att du kan reparera dina bortgöranden pÄ ett sÀtt som stÀrker ditt ledarskap och som dina medarbetare kommer att uppskatta. Vad tror du?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.