Har du också gjort bort dig?

Så lätt allt blir fel även när du har de allra bästa intentioner….

Vi vet ju alla att vi alltid ska se individen. Att vi ska lyssna aktivt. Att vi ska möta varje person där den befinner sig och inte där vi önskar att han/hon är. Att vi som ledare behöver väcka våra medarbetares lust och engagemang. Att vi behöver visa respekt. Att vi behöver veta att alla inte alltid har förmågan att ge 100%. Att vi behöver balansera arbetsliv med privatliv.

Vi vet ju också att vi som chefer och ledare inte ska presentera färdiga lösningar. Att vi ska fokusera på helheter och inte lägga oss i detaljer. Att vi inte ska ge order. Att vi inte ska framföra feedback på ett sätt som kan uppfattas som elakt eller kränkande. Att vi inte ska bli irriterade på de som ställer oss kritiska frågor. Att vi inte ska låta oss dras in i något som kan tyckas vara på sandlådenivå… och ändå händer det! Precis det vi vet att vi inte ska göra gör vi. Varför då? Jo, vi är människor, vi har känslor…

Jag har skrivit om det förut. Att ledare blir vi inte av att läsa böcker eller att gå managementkurser. Ledare blir vi av daglig träning, träning i ledarskap och i all träning finns misslyckanden. Misslyckanden är oundvikliga!

Om du ser på ditt ledarskap med distans och en stor portion sunt förnuft, att du erkänner dina misslyckanden och lär av dem, att du visar dina medarbetare att du är mänsklig och inte har svar på allt då tror jag att du kan reparera dina bortgöranden på ett sätt som stärker ditt ledarskap och som dina medarbetare kommer att uppskatta. Vad tror du?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.