Tanketips!

Det har berĂ€knats att genomsnittsmĂ€nniskan tĂ€nker omkring 50 000 tankar per dag. En del av dem Ă€r positiva och produktiva. Olyckligtvis Ă€r mĂ„nga ocksĂ„ negativa – arga, skrĂ€mda, pessimistiska, bekymrade. Den viktiga frĂ„gan att stĂ€lla sig Ă€r inte om man kommer att tĂ€nka negativa tankar – det gör man – utan vad man vĂ€ljer att göra med dem nĂ€r de dyker upp.

NĂ€r du tĂ€nker nĂ„got – vad som helst – Ă€r det bara en tanke! Den kan inte skada dig om du inte lĂ„ter den göra det. Du kan just nu vĂ€lja vilka tankar du vill rikta din uppmĂ€rksamhet mot. Samma mentala dynamik gĂ€ller tankarna frĂ„n i morse eller till och med tankarna du tĂ€nkte för fem minuter sedan.

Mitt tips Ă€r att nĂ€r du tĂ€nker negativa tankar Ă€r att du försöker bryta det negativa genom att tĂ€nka tvĂ„ positiva tankar som ”vinner” över den negativa tanken. Acceptera det du inte kan förĂ€ndra och vĂ€lj att tĂ€nka positivt. LĂ„ter klĂ€mkĂ€ckt – jag vet – men jag vet ocksĂ„ av egen erfarenhet att jag mĂ„r bĂ€ttre, sĂ„ mycket bĂ€ttre nĂ€r jag tĂ€nker positivt.

Organisationsforskaren Shawn Achor har sagt att ”VĂ„ra hjĂ€rnor Ă€r utformade för att fungera bĂ€ttre nĂ€r vi befinner oss i positiva sinnestillstĂ„nd.”

NÀr personer Àr positiva ökar produktiviteten med 31 procent jÀmfört med om personerna Àr negativa. Och positiva sÀljare lyckas sÀlja 37 procent mer Àn sina negativt sinnade kolleger. Vi vet att lÀkare, nÀr de Àr positiva, klarar att göra 19 procent fler korrekta diagnoser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.