Tanketips!

Det har beräknats att genomsnittsmänniskan tänker omkring 50 000 tankar per dag. En del av dem är positiva och produktiva. Olyckligtvis är många också negativa – arga, skrämda, pessimistiska, bekymrade. Den viktiga frågan att ställa sig är inte om man kommer att tänka negativa tankar – det gör man – utan vad man väljer att göra med dem när de dyker upp.

När du tänker något – vad som helst – är det bara en tanke! Den kan inte skada dig om du inte låter den göra det. Du kan just nu välja vilka tankar du vill rikta din uppmärksamhet mot. Samma mentala dynamik gäller tankarna från i morse eller till och med tankarna du tänkte för fem minuter sedan.

Mitt tips är att när du tänker negativa tankar är att du försöker bryta det negativa genom att tänka två positiva tankar som ”vinner” över den negativa tanken. Acceptera det du inte kan förändra och välj att tänka positivt. Låter klämkäckt – jag vet – men jag vet också av egen erfarenhet att jag mår bättre, så mycket bättre när jag tänker positivt.

Organisationsforskaren Shawn Achor har sagt att ”Våra hjärnor är utformade för att fungera bättre när vi befinner oss i positiva sinnestillstånd.”

När personer är positiva ökar produktiviteten med 31 procent jämfört med om personerna är negativa. Och positiva säljare lyckas sälja 37 procent mer än sina negativt sinnade kolleger. Vi vet att läkare, när de är positiva, klarar att göra 19 procent fler korrekta diagnoser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.