Att arbeta hemifrĂ„n ger effektivare medarbetare!

PÄ onsdag stÀnger Microsoft Sverige kontoret och personalen fÄr jobba hemma istÀllet, eftersom företaget har utlyst jobba-hemma-dagen. Företaget vill med det manifestera fördelarna med en mer flexibel syn pÄ arbetet. Sju av tio svenskar med skrivbordsarbete anser sig jobba mer effektivt hemifrÄn.

NĂ€r jag lĂ€ser detta blir jag sĂ„ otroligt glad för det visar pĂ„ vikten att du som ledare visar förtroende för dina medarbetare. Det finns undersökningar som visar det som 7/10 svenskar anser – att de arbetar mer effektivt hemifrĂ„n.

Ja, det kan hÀnda att de tillbringar en stund med tvÀtten, att de gÄr ut pÄ sociala medier och kommunicerar, att de gör ett privat Àrende pÄ arbetstid etc. men de fÄr trots det mer gjort Àn de fÄr pÄ kontoret.

Det finns till och med undersökningar som visar pĂ„ att medarbetare som fĂ„r möjligheten att arbeta hemifrĂ„n arbetar mer utan att sĂ€tta upp tiden sĂ„ Ă€r du som chef orolig, blir upprörd över att dina medarbetare lĂ€gger ut en rad pĂ„ FB, LinkedIn, bloggen eller lĂ€gger i en tvĂ€ttmaskin försök att se det i ett större sammanhang – du fĂ„r mer ut av dina medarbetare om du visar dem förtroende och dina medarbetare mĂ„r bĂ€ttre.

Frihet under ansvar!

LÀs mer om Microsofts manifest hÀr: http://www.e24.se/karriar/chefens-order-jobba-hemma_3307467.e24

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.