Att arbeta hemifrån ger effektivare medarbetare!

På onsdag stänger Microsoft Sverige kontoret och personalen får jobba hemma istället, eftersom företaget har utlyst jobba-hemma-dagen. Företaget vill med det manifestera fördelarna med en mer flexibel syn på arbetet. Sju av tio svenskar med skrivbordsarbete anser sig jobba mer effektivt hemifrån.

När jag läser detta blir jag så otroligt glad för det visar på vikten att du som ledare visar förtroende för dina medarbetare. Det finns undersökningar som visar det som 7/10 svenskar anser – att de arbetar mer effektivt hemifrån.

Ja, det kan hända att de tillbringar en stund med tvätten, att de går ut på sociala medier och kommunicerar, att de gör ett privat ärende på arbetstid etc. men de får trots det mer gjort än de får på kontoret.

Det finns till och med undersökningar som visar på att medarbetare som får möjligheten att arbeta hemifrån arbetar mer utan att sätta upp tiden så är du som chef orolig, blir upprörd över att dina medarbetare lägger ut en rad på FB, LinkedIn, bloggen eller lägger i en tvättmaskin försök att se det i ett större sammanhang – du får mer ut av dina medarbetare om du visar dem förtroende och dina medarbetare mår bättre.

Frihet under ansvar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.