Nyckeln till kommunikation!

Nyckeln till all kommunikation Àr att lyssna. Paradoxalt nog Àr det sÄ att man faktiskt pÄverkar mÀnniskor mer genom att lyssna Àn genom att tala. Att verkligen lyssna handlar om att vara nÀrvarande, att vara uppmÀrksam pÄ den andra mÀnniskan, ta in, försöka förstÄ och reflektera över vad som sÀgs (och det som inte sÀgs). Det Àr inte heller bara med munnen du kommunicerar. Ditt kroppssprÄk sÀger minst lika mycket, om inte mer. Det finns de som hÀvdar att kroppssprÄket stÄr för 60 procent av kommunikationen, rösten 30 procent och orden bara 10 procent. Det gÀller alltsÄ för dig att fÄ din röst, dina ord och ditt kroppssprÄk att dra Ät samma hÄll för att ditt budskap ska bli tydligt och gÄ fram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.