Projektets framgÄngsfaktorer!

En av de viktigaste – och kan tyckas sjĂ€lvklart – Ă€r projektets ledare. Att projektet bemannas med rĂ€tt ledarskapskompetens.

Inom min bransch, bygg- och anlÀggning, tillsÀtts ofta tekniska specialister som ledare vilket mÄnga gÄnger inte alls Àr rÀtt kompetens pÄ rÀtt plats utan istÀllet ett resursslöseri. Som ledare har den tekniska specialisten begrÀnsade möjligheter att Àgna sig Ät och fördjupa sig i, sitt specialistomrÄde dÀr hans eller hennes kunskaper Àr ovÀrderliga.

För att belöna och uppmÀrksamma sina duktiga tekniska specialister utses teknikspecialisterna till projektledare, projektchefer eller andra positioner som i huvudsak gÄr ut pÄ att leda och motivera andra mÀnniskor.

TyvÀrr visar det sig att den tekniska specialisten i hög utstrÀckning fortsÀtter att fokusera pÄ tekniken. Detta, i sin tur, triggar specialistens förmÄga att fastna i tekniska detaljer snarare Àn att fokusera pÄ ledarskapet och helheten, som Àr ledarens huvudsakliga uppgift.

Tekniken Àr sÄ mycket enklare att hantera eftersom det ofta finns givna parametrar att gÄ efter, men samarbete Àr en större utmaning dÄ alla vi mÀnniskor liksom projekten Àr unika.Vi som ledare behöver bli bÀttre pÄ att applicera mjuka vÀrden till vÄrt ledarskap.

För att vara eller bli en riktigt bra ledare krÀvs ett genuint mÀnniskointresse och en drivkraft som utmynnar i att utveckla, engagera och inspirera medarbetare. SjÀlvklart finns det tekniska specialister som har förmÄgan att leda, men det Àr fler som inte har det genuina ledarskapsintresset som krÀvs.

En ledare som arbetar aktivt med kommunikation, tydliga mÄlbilder, feedback, att lyssna, som Àr lyhörd och som har förmÄgan att se helheten, har större möjligheter att fÄ nöjda medarbetare och pÄ sÄ sÀtt skapa en god arbetsmiljö.

En ledare som Àr mogen och balanserad och har en sund sjÀlvkÀnsla, sjÀlvinsikt och förmÄga att reflektera över sitt eget och andras beteenden.

En ledare som lyssnar pÄ och respekterar medarbetarna och deras synpunkter och förslag. En ledare som förstÄr hur viktigt det Àr med feedback för utförd prestation.

En ledare som mÄr bra och samtidigt, med sitt ledarskap, fÄr medarbetarna att mÄ bra.

För att sammanfatta det hela sÄ handlar ledarskap mycket om sunt förnuft!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.